According to some testing I did the query “ldap.query.userall” is performed during login when you view all users.
It is not used when you click on a group.
These are the queries and my results:
ldap.query.userbyid=(&(|(&(objectClass=inetOrgPerson)(ou:dn:=people))(uid=flowable))(uid={0}))
query: (&(|(&(objectClass=inetOrgPerson)(ou:dn:=people))(uid=flowable))(uid=slag))
result: uid=slag,ou=people,ou=intranet,dc=newtec,dc=eu
ldap.query.userbyname=(&(|(&(objectClass=inetOrgPerson)(ou:dn:=people))(uid=flowable))(|({0}={1})({2}={3})))
query: (&(|(&(objectClass=inetOrgPerson)(ou:dn:=people))(uid=flowable))(|(givenname=Sebastiaan)))
result: uid=slag,ou=people,ou=intranet,dc=newtec,dc=eu
(all users with sirname sebastiaan )
ldap.query.userall=(|(&(objectClass=inetOrgPerson)(ou:dn:=people))(uid=flowable))
query: (|(&(objectClass=inetOrgPerson)(ou:dn:=people))(uid=flowable))
result: dn of ALL users.
ldap.query.groupsforuser=(&(objectClass=groupOfUniqueNames)(uniqueMember={0}))
query: (&(objectClass=groupOfUniqueNames)(uniqueMember=slag))
result: NO RESULT!!!
query: (&(objectClass=groupOfUniqueNames)(uniqueMember=uid=slag,ou=people,ou=intranet,dc=newtec,dc=eu))
result: dn of all groups of slag.
ldap.query.groupall=(objectClass=groupOfUniqueNames)
query: (objectClass=groupOfUniqueNames)
result: - cn=admins,ou=flowable,ou=services,ou=groups,ou=intranet,dc=newtec,dc=eu
- cn=users,ou=flowable,ou=services,ou=groups,ou=intranet,dc=newtec,dc=eu
Logging in:
May 31 16:15:26 snk-ldap slapd[32131]: conn=26382636 op=1 SRCH base=“ou=intranet,dc=newtec,dc=eu” scope=2 deref=3 filter="(&(|(&(objectClass=inetOrgPerson)(ou:dn:=people))(uid=flowable))(uid=slag))"
result: - uid=slag,ou=people,ou=intranet,dc=newtec,dc=eu
May 31 16:15:26 snk-ldap slapd[32131]: conn=26382637 op=1 SRCH base=“ou=intranet,dc=newtec,dc=eu” scope=2 deref=3 filter="(&(objectClass=groupOfUniqueNames)(uniqueMember=uid=slag,ou=people,ou=intranet,dc=newtec,dc=eu))"
result: - cn=admins,ou=flowable,ou=services,ou=groups,ou=intranet,dc=newtec,dc=eu
May 31 16:15:27 snk-ldap slapd[32131]: conn=26382639 op=1 SRCH base=“ou=intranet,dc=newtec,dc=eu” scope=2 deref=3 filter="(|(&(objectClass=inetOrgPerson)(ou:dn:=people))(uid=flowable))"
result: all users.
clicking groups:
May 31 16:24:23 snk-ldap slapd[32131]: conn=26384839 op=1 SRCH base=“ou=intranet,dc=newtec,dc=eu” scope=2 deref=3 filter="(&(|(&(objectClass=inetOrgPerson)(ou:dn:=people))(uid=flowable))(uid=slag))"
May 31 16:24:23 snk-ldap slapd[32131]: conn=26384842 op=1 SRCH base=“ou=intranet,dc=newtec,dc=eu” scope=2 deref=3 filter="(&(objectClass=groupOfUniqueNames)(uniqueMember=uid=slag,ou=people,ou=intranet,dc=newtec,dc=eu))"
May 31 16:24:23 snk-ldap slapd[32131]: conn=26384843 op=1 SRCH base=“ou=intranet,dc=newtec,dc=eu” scope=2 deref=3 filter="(objectClass=groupOfUniqueNames)"
clicking a group to view the users
May 31 16:28:13 snk-ldap slapd[32131]: conn=26385527 op=1 SRCH base=“ou=intranet,dc=newtec,dc=eu” scope=2 deref=3 filter="(&(|(&(objectClass=inetOrgPerson)(ou:dn:=people))(uid=flowable))(uid=slag))"
May 31 16:28:13 snk-ldap slapd[32131]: conn=26385530 op=1 SRCH base=“ou=intranet,dc=newtec,dc=eu” scope=2 deref=3 filter="(&(objectClass=groupOfUniqueNames)(uniqueMember=uid=slag,ou=people,ou=intranet,dc=newtec,dc=eu))"
May 31 16:28:13 snk-ldap slapd[32131]: conn=26385531 op=1 SRCH base=“ou=intranet,dc=newtec,dc=eu” scope=2 deref=3 filter="(objectClass=groupOfUniqueNames)"